Muziek 

MUSIC FROM DUSK TILL DOWN

 

Mijn grootvader maakte en herstelde piano’s. En ooit was mijn vader één van de beste pianostemmers van het land op de oude leest geschoeid. Op het gehoor dus en niet met digitale meters. Muziek is me niet met de paplepel meegegeven want dat was allemaal voor mijn tijd.. Al zullen er wel genen zijn doorgegeven zonder dat ik het besefte.
Mijn ouders waren zelfstandigen maar ik wilde op een podium een lied brengen. Ik zeg bewust brengen, omdat ik iets wilde geven. Nog steeds trouwens.

 

In '85 volgde ik een opleiding in de jazz studio. Als 18-jarige tussen doorwinterde jazzmuzikanten. Al die klanken voelden juist maar ik was te jong om ze echt te begrijpen.

Daarna ging ik kleinkunst studeren aan Studio Herman Teirlinck.  Een lied kende ik, maar kleinkunst was nieuw. Wannes Van de Velde heeft toen mijn ziel blootgelegd en daar ben ik hem mijn hele leven dankbaar voor. Denk zeer goed na voor je een wit blad papier bevlekt met een woord, zei Wannes. Iets wat nu pas écht doordringt. Daarom en daarom alleen al zal hij mijn mentor blijven.

 

Ja, ik ben de zanger van Leopold 3 geweest. Lang heeft het mij achtervolgd als jeugdzonde. Daar ben ik nu over, want we deden het toch maar : 5 full cd’s, 7 hits en honderden concerten waar ik als frontboy de zwakke woorden zong. Al dacht het publiek daar toen anders over.

 

Na mijn soloalbum “De naakte waarheid” heb ik jaren niet meer kunnen schrijven, maar daar komt verandering in.

Muziek doet iets met een mens. Het geeft mij althans glans op de iris. Om dat zelf te zien moet je natuurlijk voor de spiegel staan. Niet mijn spiegelbeeld, maar ikzelf wees me terecht dat ik terug moest schrijven. En ik zal Wannes indachtig zijn.

Grungblavers: Sound of Silence

Grungblavers: Sound of Silence
Video zoeken...
Grungblavers: Sound of Silence

Grungblavers: Sound of Silence

02:22
Video afspelen
De Grungblavers - Blowing in the wind

De Grungblavers - Blowing in the wind

03:06
Video afspelen