top of page

MUSICIAN

MUSIC is life,
that's why your heart has beats

 

Zijn grootvader maakte en herstelde piano’s en ooit was zijn vader één van de beste pianostemmers van het land.  Zijn ouders waren zelfstandigen,

maar Erik wilde op een podium een lied brengen.

 

In '85 volgde hij een opleiding in de jazz studio. Als 18-jarige tussen doorwinterde jazzmuzikanten. Al die klanken voelden juist maar hij was te jong om ze echt te begrijpen.

Daarna ging Erik kleinkunst studeren aan Studio Herman Teirlinck

Een lied kende hij, maar kleinkunst was nieuw.

Wannes Van de Velde heeft toen Erik's ziel blootgelegd en daar is hij hem erg dankbaar voor. "Denk zeer goed na voor je een wit blad papier bevlekt met een woord", zei Wannes. Iets wat nu pas écht doordringt.

Daarom en daarom alleen al zal Wannes altijd Erik's mentor blijven.

 

Erik was de zanger van Leopold 3. Lang heeft het hem achtervolgd als jeugdzonde. Daar is hij nu over, want ze deden het toch maar: 4 opeenvolgende jaren genomineerd tijdens Het Gouden Oog voor populairste band (waarvan 2x winst), 5 full cd’s, 10 tallen singels, 7 grote hits en honderden concerten waar Erik als frontboy de zwakke woorden zong.

Al dacht het publiek daar toen anders over.

In 1996 wordt zijn soloalbum 'De Naake Waarheid' gereleased. Een kleinkunst CD voor een kleiner publiek. Er werden zo'n 5000 exemplaren verkocht. 

 

Na het soloalbum heeft Erik enkele jaren niet meer kunnen schrijven.

Muziek doet iets met een mens. Om dat zelf te zien moet je natuurlijk voor de spiegel staan. Niet zijn spiegelbeeld, maar Erik werd zichzelf bewust dat hij terug moest schrijven.

MUSIC of the future

In 2022 tekende Erik een nieuw platencontract bij Motiv.records

Het resultaat hiervan zijn de 2 singels die hij kort nadien uitbracht.

'Dit is Anders' en 'Ooit Genoeg'.

Dit verhaal wordt verdergezet in 2023 met de singel: Ik blijf.

Hij kreeg het advies om terug in het Nederlands te zingen.

“Je komt altijd dieper bij de mensen binnen in je eigen taal.”

Omdat ook Pop – Soul – Rock – Funk – Blues – Dance in zijn vel zitten richtte hij de Wednesday Night Jams Band op. Een coverband met TOP-muzikanten.  

Hits van de 50's tot nu. Of het nu gaat om nummers van The King, Bruno Mars, U2, Earth Wind & Fire, Dua Lipa... de band geeft altijid een persoonlijke muzikale en energieke meerwaarde. 

10 jaar lang was Erik de trekker en duwer van de succesvolle groep De Grungblavers.

De groep van 14 bekende Antwerpenaren zingen evergreens in hun eigen dialect. 

Drie full Cd’s en een 100tal concerten in onder andere de Elisabethzaal, De Lotto Arena en de Antwerpse Opera zijn enkele hoogtepunten. 

bottom of page