top of page

ACTOR

TO FICTION OR NOT TO FICTION

 

In 1989 startte Erik met acteren in het Koninklijk Jeugdtheater.

Ik speelde gedurende 2 jaar verschillende hoofdrollen in 'Momo, De Paddenprinses', 'Aladin', 'Jaak en de bonenstaak', 'Tarzan' en 'De Stille Prins'.

 

Theater 

In 2000 maakte hij zijn eerste succesvolle theaterproductie 'Mn zkt vr' in regie van Stijn Coninx. Later volgde 'Je Veux L'Amour', 'Blauw' en 'Broers' (samenwerking met Peter Thyssen). In 2010 trad hij toe tot het theatergezelschap De Spelerij om in de shakespearebewerking Othello de rol van Iago te vertolken. Hiermee ging hij 2 jaar op tournee in Vlaamse en Nederlandse schouwburgen.

In 2021 maakte hij zijn musicaldebuut als bodyguard in 'The Bodyguard'. Een musical gebaseerd op de gelijknamige film uit 1992. 

In 2022 speelde hij de hoofdrol als procureur in het theaterstuk Assisen IV - De Sterrenmoord.  In 2023 staat Assisen V gepland.

TV en film 

De rol van 'Peter' in Familie was Erik's debuut als acteur in de TV wereld.

Een rol waarvoor hij 3 maal genomineerd werd voor Het Gouden Oog in de categorie populairste acteur. 1 keer mocht hij de trofee ook echt mee naar huis nemen. 

 

Verschillende films volgden: Made in Vlaanderen, De Zoete Smaak van Goudlikeur, Moordterras en de langspeelfilm Boerenpsalm.

Hij vertolkte doorheen de jaren verschillende gastrollen in reeksen als De Rodenburghs, Zone Stad, Danni Lowinksi, Spoed,Aspe,...

Als kandidaat was hij onder andere te zien in Dansdate (gewonnen), Code van Coppens (gewonnen), Snack Masters (gewonnen), 2 Sterren Restaurant, Boxing stars (oep z'n bakkes)

Sinds kort is Erik opnieuw te zien op TV in het VRT programma Thuis.

Met de rol van rechter Alexander Cosyns wil hij na een vrij inactieve periode op TV een nieuw TV-hoofdstuk starten.

Host & presentator

Naast acteren is Erik ook actief als host en presentator en maakte hij enkele eigen programma's. 

Erik begon zijn presentatiewerk met het pop-up programma Super 50 op VTM. Dit presenteerde hij samen met Franscesca Van Thielen en Yasmine. 

Daarna volgde 'Kan Dit?!' Een verborgen cameraprogramma dat op haar hoogtepunt 1,6 miljoen kijkers kende. Erik maakte ook verschillende reeksen voor Vitaya en ATV waaronder 'Oog in Oog', 'De Job Van Je Leven' en '1000 seconden'.

In September 2022 presenteerde hij aan de zijde van zijn vrouw Bieke Ilegems het event van NEOS in de Lotto Arena. 

In 2023 presenteert Erik de Nekka Nacht in de Lotto Arena.

bottom of page